Fotowedstrijd – Klimaatverandering – 2022

Fotowedstrijd


Klimaatverandering

in samenwerking met

De gevolgen van de opwarming van de aarde worden elke dag meer en meer zichtbaar, soms op onverwachte manieren. Dit jaar organiseert Daily Science, in samenwerking met het Koninklijk Meteorologisch Instituut, een fotowedstrijd. Het doel betreft om de gevolgen van de opwarming van de aarde in beeld te brengen, en een zo breed mogelijke wetenschappelijke interesse op te wekken. Deelname staat open voor alle Belgische inwoners.

Overal om ons heen vertoont de opwarming van de aarde duidelijke tekenen. Wij nodigen u uit om foto’s te maken van deze sporen. Dien uw beste foto’s online in (maximaal drie per deelnemer) en beschrijf in enkele zinnen wat deze foto’s voorstellen, waar ze werden getrokken en waarom ze een aspect van de klimaatverandering illustreren.

 

De twee beste foto’s ontvangen mooie prijzen.

De selectie van de winnaars wordt bepaald door een online stemming enerzijds en een specifiek samengestelde jury anderzijds. De foto voor de publieksprijs wordt bepaald door een online stemming die zal plaatsvinden in september 2022.

De winnaar van de publieksprijs ontvangt een prachtige Canon EOS 850 D digitale SLR-camera met een 18-135 mm objectief, ter waarde van 1.400 euro.

De winnaar van de juryprijs wordt verkozen door een jury die specifiek voor deze wedstrijd werd samengesteld. Deze winnaar ontvangt een Apple IPhone 13 Pro Max smartphone, ter waarde van 1.259 euro, uitgerust met lenzen die kwaliteitsopnamen mogelijk maken. U kunt er ook dagelijks artikels op DailyScience.be mee lezen en de KMI-toepassing ontdekken.

Eind september 2022 zal de prijsuitreiking plaatsvinden. Ter gelegenheid hiervan wordt een VIP-evenement georganiseerd te Brussel, in de hoofdzetel van het Koninklijk Meteorologisch Instituut. De foto’s van de winnaars zullen ter plaatse worden tentoongesteld.

Deelname aan de wedstrijd is mogelijk tot 31 augustus 2022 middernacht. Verdere details voor deelname aan de wedstrijd worden beschreven in het wedstrijdreglement. Neem dit reglement zeker zorgvuldig door voorafgaand aan uw deelname.

Laat het fotograferen maar beginnen! Veel succes, en bovenal, verras ons!

    Alle velden zijn verplicht.

    Max 10mb per foto (1500px x 2000px) en alleen in png | jpg | jpeg - formaat

    Beschrijving van ten minste 10 regels waarin het doel van de foto wordt vermeld (i.e. wat werd gefotografeerd), wat de foto voorstelt, waarom de foto een bepaald aspect van klimaatverandering in beeld brengt).

    Waar en wanneer is deze foto genomen en onder welke omstandigheden